RANIGAST S-O-S

RANIGAST S-O-S

Ranigast S-O-S - błyskawiczna ulga w zgadze i nadkwaśności

Wyjątkowy skład

  • substancje zobojętniające - działa błyskawicznie (neutralizuje kwasotę soku żołądkowego)

  • alginian sodu i kwas alginianowy chroni śluzówkę żołądka (tworzy rodzaj żelu na błonie śluzowej żołądka) 

Stosowanie Ranigastu S-O-S

Działanie i stosowanie

Wyrób medyczny przeznaczony dla osób, które potrzebują szybkiej pomocy w przypadku zgagi

Dzięki unikalnemu składowi nie tylko neutralizuje kwasotę sok żołądkowego, ale również chroni śluzówkę żołądka

 

Wskazanie: łagodzenie objawów refluksu żołądkowo- przełykowego takich jak zgaga oraz ból w nadbrzuszu 

Stosowanie: dorośli i młodzież powyżej 12 roku życia 2 tabletki po głównym posiłku w razie potrzeby popijając wodą,

Dzieci 6-12 lat: 1 tabletka po głównym posiłku w razie potrzeby popijając wodą

Może być stosowany w ciąży po wcześniejszej konsultacji z lekarzem 

ARTYKUŁY

O zgadze i niestrawności

Profilaktyka i odpowiednie leczenie
Co robić, by skutecznie pozbyć się choroby?

Nieprzyjemne uczucie pieczenia w przełyku przeszkadza w codziennym życiu i normalnym funkcjonowaniu. Zgagę można łagodzić zarówno środkami farmakologicznymi jak i domowymi sposobami.

czytaj więcej
Zalecenia dla osób ze skłonnością do zgagi
Zalecenia dla osób ze skłonnością do zgagi

Pierwszym i często najważniejszym krokiem w przypadku występowania zgagi powinna być zmiana stylu życia. Jest to jednocześnie najtrudniejsze zadanie, z którym wiele osób nie ma ochoty się mierzyć. Z drugiej strony, walka ze zgagą może nas zmotywować do wprowadzenia zmian, na których skorzysta nie tylko nasz przełyk, ale i cały organizm.

 

czytaj więcej
Leczenie farmakologiczne czy domowe sposoby na zgagę?

Zgaga to objaw refluksu żołądkowo-przełykowego. Przejawia się piekącym bólem w klatce piersiowej. Pojawia się już nawet kilka minut po zjedzeniu posiłku. Dolegliwościom towarzyszy odbijanie oraz odczuwanie w ustach kwaśno-gorzkiego smaku soku żołądkowego. Dyskomfort w żołądku i przełyku występuje zazwyczaj po przejedzeniu, skonsumowaniu zbyt tłustych, często zbyt ostro przyprawionych potraw lub posiłków nadmiernie bogatych w węglowodany. 

czytaj więcej
Rola kwasu solnego w żołądku

Na lekcjach chemii w szkole uczyliśmy się o kwasie solnym. Aż trudno uwierzyć, że tak niebezpieczna, żrąca substancja jest wydzielana w naszym organizmie jako główny składnik soku żołądkowego. A jednak, w warunkach prawidłowych kwas solny nie czyni nam żadnej szkody, a wręcz jest naszym sprzymierzeńcem.

czytaj więcej